Вижте стратегията на Уорън Бъфет във времена на пазарни трусове

Милиардерът подбира и компании с голям потенциал

28.12.2020 | 18:10 Редактор: Тодор Петров
Вижте стратегията на Уорън Бъфет във времена на пазарни трусове

Уорън Бъфет има дългогодишен опит в това да се възползва от понижените цени на акциите по време на пазарни сривове. Милиардерът инвеститор често използва перспективите за трусове на пазара, за да купи акции на ниски цени, а с притежанието им в дългосрочен план той успява да генерира впечатляваща възвръщаемост за устойчив период, пише Yahoo Finance.

Въпреки че нарастващите цени на биткойна и златото могат да накарат тези активи да изглеждат привлекателни за инвеститорите, купуването на различен набор от акции на ниски цени може да се окаже по-печеливш ход в дългосрочен план.

Бъфет не само търси възможности да се възползва от ниските цени на акциите по време на пазарен срив, но той подбира и компании с голям потенциал. В течение на времето книжата на тези дружества могат да запишат отлично възстановяване на цените, заради силните им финансови позиции и по-широкото икономическо представяне.

Бъфет като цяло избягва инвестициите в биткойн и злато заради възможностите на пазара. Трябва да се отбележи обаче, че двата актива са все по-популярни сред инвеститорите от началото на 2020 г.

Четете повече по темата в bloombergtv.bg

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК