Национална карантина в Турция от 31 декември до 4 януари

Преустановяват полетите от и до Великобритания, Дания и Република Южна Африка

28.12.2020 | 07:56 Редактор: Искра Ангелова
Национална карантина в Турция от 31 декември до 4 януари

Турция въведе изискване за представяне на негативен PCR тест за всички влизащи в страната граждани. Такъв се изисква за всички пасажери на възраст над 6 години, като изследването трябва да е направено в рамките на 72 часа преди тяхното влизане в страната.

Пристигащите, които не разполагат с такъв, подлежат на задължителна 7-дневна карантина, след което трябва да си направят тест. Гражданите с положителен резултат от него ще бъдат лекувани според протокола на Министерството на здравеопазването на Турция в турско лечебно заведение. 

От сряда отрицателен PCR тест ще се изисква и за всички сухопътни и морски пътувания. По информация на "Turkish Airlines" изискването за представяне на негативен PCR тест ще важи и за транзитно преминаващите пътници през летищата. Новите ограничения влизат в сила от 23:00 ч. на 29 декември. 

Също оттогава Турция преустановява полетите от и до Великобритания, Дания и Република Южна Африка. От 31 декември до 4 януари ще бъде в сила общонационалната карантина, по време на която няма да се допуска организиране на новогодишни мероприятия в хотелите и в отдаваните под наем вили.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК