Защо Путин продължава да не използва смартфон?

Руският държавен глава периодично използва интернет

19.12.2020 | 08:56 Редактор: Юлия Христова
Защо Путин продължава да не използва смартфон?

Руският президент Владимир Путин все още не използва смартфон, въпреки че държавният глава периодично използва интернет. Това заяви неговият прессекретар Дмитрий Песков в ефира на радиостанция "Комсомолская правда", цитиран от TACC.

Песков добави, че Путин използва интернет, но държавният глава няма много време за това. Така той отговори на въпроса дали самият Путин може да чете многобройни публикации в интернет, включително тези, свързани с неговото обкръжение.

Говорителят на Кремъл припомни, че предишните дни Путин се е подготвял за пресконференцията, занимавайки се с проблеми, които са спешни за страната, по-специално цените на храните. Говорейки за последните публикации в интернет за ситуацията с блогъра Алексей Навални, Песков отбеляза, че ако прессекретарят "би отишъл с тези глупости" при президента, той "би му казал всичко, което трябва да се казва в такива моменти". На въпрос какво точно трябваше да се каже в такива моменти, Песков отбеляза, че няма да го каже в ефир.

Отговаряйки на искане за изясняване на това кой стои зад информации за личния живот на Путин, Песков отбеляза, че в някои наскоро публикувани материали "стърчат в цял ръст специалните служби на някои държави", но не посочи имената на тези държави, информира "Фокус".

В четвъртък на пресконференция Путин определи представителите на Държавния департамент и разузнавателната агенция на САЩ като автори на публикации за него и семейството му. Според Путин тяхната цел също е очевидна. "Целта е ясна за тези публикации. Целта е отмъщение. И опит за въздействие върху общественото мнение у нас с цел определена намеса, разбира се, във вътрешнополитическия ни живот", добави президентът. Държавният глава също отбеляза, че няма нищо изненадващо във факта, че това се случва. "Това винаги се е случвало, тази информационна конфронтация е съществувала", подчерта той.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК