Тъмнокожа медицинска сестра е първата ваксинирана в САЩ

Това е най-масовата ваксинационна кампания в историята на страната

14.12.2020 | 17:53 Редактор: Тодор Петров

В САЩ започна ваксинацията на населението срещу Ковид19. "Асошиейтед прес" отбелязва, че това е най-масовата ваксинационна кампания в историята на страната.

"Ройтерс" определя нейното начало като повратен момент в усилията за обуздаване на смъртоносния вирус. Съединените щати са най-тежко засегнатата от пандемията държава, с най-много заразени (повече от 16,257 млн.) и починали (над 299 хиляди).

Ваксинацията започна сред медицински работници. Първият ваксиниран срещу Ковид-19 в САЩ е Сандра Линдзи, медицинска сестра в интензивно отделение. Тя бе ваксинирана в Еврейския медицински център на Лонг Айлънд, след което сподели, че се чувства добре и не е усетила нищо по-различно от поставянето на друга ваксина.

Поставянето на ваксината беше предавано на живо по телевизията. Президентът Доналд Тръмп приветства началото на ваксинационната кампания.

"Първа приложена ваксина. Поздравления за Съединените щати, поздравления за СВЕТА!", написа Тръмп в Twitter.

Ваксините срещу Ковид-19 ще се дават на пациенти от общопрактикуващи лекари в Англия, като част от следващия етап от въвеждането на програмата. А решението се приветства с радост от жителите на страната.

Според наблюдения на медиците хората, попадащи в рисковите групи - над 80 години, показват, че много малко от пациентите се притесняват от ваксината. Създадени са локални центрове за ваксинация, които покриват всяка част на страната. Спазват се изискванията за съхранение на медикамента.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
Selqnin
преди 3 години
Parvo Radev I Boiko v efir posle parlamenta shte izchakam posle I az Сигнализирай за неуместен коментар