Строга карантина: Ковид обстановката в Гърция се подобрява бавно

Продължава силният натиск върху болниците в девет области

10.12.2020 | 15:25 Редактор: Юлия Христова
Строга карантина: Ковид обстановката в Гърция се подобрява бавно

След пет седмици строга карантина епидемиологичната обстановка в Гърция се подобрява бавно.

Епидемиолозите настояват да не се отварят дори малките магазини за празниците. Остава в сила забраната за напускане на района по адрес, както и вечерният час от 21:00 часа до 5:00 сутринта.

Свободно е движението на товарни камиони през граничните пунктове.

Продължава силният натиск върху болниците в девет гръцки области предимно в района на Северна Гърция, съобщи на брифинг здравният министър Кикилиас.

Въпреки желанието на правителството леко да облекчи мерките за празниците, като отвори поне малките магазини за подаръци, вероятността се отдалечава при настоящата епидемиологична обстановка, съобщават от правителството. 

Много от монасите в Света гора също са с положителни проби за коронавирус. Шест манастира са под пълна карантина, седем монаси са настанени в болница с тежки симптоми, един почина. По нареждане на правителството е прекратен достъпът до Атон за поклонение.

Специалистите от щаба за контрол по разпространение на коронавируса настояват пред премиера всичко да остане затворено за празниците, предава БНР.

Всички ограничения за влизане в страната остават в сила до 7 януари с изключение на шофьорите на товарни автомобили, съобщиха граничните власти.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК