Въвличат по опасен начин децата в спора за носенето на маски

Неприятната тенденция се наблюдава основно в Германия

16.11.2020 | 12:11 Редактор: Тодор Петров
Въвличат по опасен начин децата в спора за носенето на маски

В групата Samuel Eckert Youngsters на платформата Telegram дават съвети как да се освободиш от маската, ако си ученик и ти е писнало от несенето ѝ: "Когато седиш в училище с намордник, започни да се задъхваш, да дишаш на пресекулки, след което падни от стола си (преди това потренирай, за да не се нараниш). В този случай ще те изпратят вкъщи. Родителите ти трябва след това да отидат с тебе при лекаря и да кажат: Детето ми направо припадна.

Основателят на групата Самуел Екерт от германската провинция Баден-Вюртемберг е известен с това, че отрича съществуването на коронавируса. Собственик е на няколко фирми в Швейцария. 

Двамата с германския лекар Бодо Шифман наскоро обиколиха множество германски градове в рамките на един т.нар. информационен тур, за да говорят против мерките по време на пандемията. Тезата им е "смъртната опасност" от маските за децата и младежите.

Медици като Буркхард Родек, който е генерален секретар на "Германското дружество за детска и младежка медицина", не смятат, че носенето на маски е опасно. В интервю за "Report Mainz" той казва: В детската и младежката медицина има един голям сектор, в който и малките деца носят маски – това е детската онкология. Децата, болни от рак, децата с трансплантиран костен мозък. Всички те носят маски без никакъв проблем.

Но в чат групата на Екерт, която вече има над 270 членове, твърдят, че носенето на маски е опасно. Било увреждане на тялото и дори може би убийство, пише един от юзърите. Нещо повече - това твърдение ловко се свързва от много от участниците в чата с актуални конспиративни митове, предаде "Дойче веле".

В групата се приемат само деца и младежи на възраст между 10 и 17 години. Трябва да се представиш с видео и документи, а децата под 14 години трябва да покажат и разрешителна декларация от родителите си. В групата се цитира Бил Гейтс с неговата прогноза, че маските ще се носят в продължение на четири години, а възстановяването на икономиката ще продължи десет.

Отхвърлящите съществуването на коронавируса се обръщат и директно към децата и младежите – както например в края на октомври пред едно училище в Дармщат. Участниците в демонстрацията против мерките призовавали учениците да си направят тестове, с които би могло да се докаже колко уж опасно било носенето на маските. 

"Призоваваха ни да махнем маските, да не ги носим. Бяха доста агресивни – вербално", разказва един от учениците.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Може да няма конспирация но има доносничество което в дългосрочен план може да се окаже по лошо от вируса. Сигнализирай за неуместен коментар