И приближените до Тръмп не виждат вече смисъл да оспорват резултатите

До този момент държавният глава не дава никакви сигнали, че има намерение да приеме загубата

09.11.2020 | 23:05 Редактор: Георги Камарашев
И приближените до Тръмп не виждат вече смисъл да оспорват резултатите

Все повече хора от вътрешния кръг на Доналд Тръмп признават, че усилията за оспорване на изборната победа на Джо Байдън ще са напразни. Въпреки това все още има и такива сред неговите съветници, които му препоръчват да заведе конкретни дела, посочват запознати със събитията пред Bloomberg.

До този момент държавният глава не дава никакви сигнали, че има намерение да приеме загубата. Един от най-приближените му – неговият зет и старши съветник Джаред Къшнър, му е препоръчал да поиска от съда гаранции за прозрачност при продължаващото преброяване на бюлетините в няколко оспорвани щата, казват още източниците.

Междувременно Тръмп продължава да изостава от Байдън в три ключови щата – Пенсилвания, Джорджия и Невада. Резултатът му не успява да настигне този на бившия вицепрезидент и в Аризона, което прави все по-малко вероятно връщането му в редиците на републиканците. Настоящият президент в момента изостава от Байдън с около 101 000 гласа общо в четирите щата, като най-голяма е разликата в Пенсилвания и Невада.

Президентът обаче възнамерява да се възползва от всички възможни правни опции, които да оспорят законността на бюлетините, които неговата кампания смята за невалидни, посочва един от тях. До момента нито Тръмп, нито представители на неговата кампания са показали надеждни доказателства за твърденията си.

Екипът на Тръмп планира допълнителни правни действия в понеделник, посочва запознат, който обаче отказа да даде повече подробности какви ще са те.

Четете повече по темата в Investor.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК