С какво ще остане в историята 45-ият президент на САЩ?

След 4 години в Белия дом Доналд Тръмп изглежда ще си тръгне така, както и влезе в него - запомнящо се

08.11.2020 | 18:52 Редактор: Георги Камарашев

А след 4 години в Белия дом Доналд Тръмп изглежда ще си тръгне така, както и влезе в него - запомнящо се. С какво ще остане в историята 45-ият президент на Съединените щати?

"Тази информация е невярна. Това никога не се е случвало."

През четирите години в Белия дом светът чу тази реплика от Доналд Тръмп неведнъж. Той не изневери на стила си и при загубата от Байдън и обвини демократите в манипулация. 

А на обвиненията му американците отговориха с кратко и ясно:

"Уволнен си!"

Прословутата реплика е от излъчваното в цял свят предаване "Стажантът", в което той бе водещ от 2004 до 2015 година. Самият Тръмп я използва и за да покаже изхода на Барак Обама от Белия дом. 

Същото Тръмп каза и по адрес на опонента си Хилари Клинтън, която през 2016 г. събра 3 млн. повече гласа от него, но електорските гласове бяха в негова полза. А четирите години в Овалния кабинет определено ще останат в историята, включително съветите му с цената на човешки животи. 

"Да предположим, че ударим тялото със страхотна, дали ултравиолетова или много мощна светлина. И вие докторите казахте, че не е проверявано, но ще го тествате? После видях, че има дезинфектант, който убива вируса за една минута! С инжекция вътре."

След това предположение към спешните центрове заваляха повиквания за хора, пили дезинфектант. Освен в САЩ, Тръмп внесе смут и в целия свят и казвайки, че има атентат в Швеция.

"Вижте какво се случи снощи в Швеция. Швеция, кой би повярвал на това?" 

Оказа се, че президентът е гледал репортаж за имигрантите в Швеция.

А Хилари Клинтън разказа преди години, че дори републиканецът Буш, слушайки речта на Тръмп при встъпването му в длъжност, е казал, че не е чувал по-големи глупости. 

А не на последно място са и понякога определяни като странни отношенията му със съпругата му Мелания. Неведнъж първата дама е бутала ръката му. А проблемът с ръкостисканията на Тръмп е бил предизвикателство за доста световни лидери. Включително и за Ангела Меркел, която изглеждаше изненадана от това, че президентът не ѝ подаде ръка, докато той демонстрираше, че е доволен от решението си. 

Танцувалните умения на Тръмп съпътстваха кампанията му. А след загубата вдъхновиха интернет потребителите. 

Изглежда Тръмп ще излезе от президентството със скандал - както и влезе. Тогава изтече запис, в който той казва как се държи с жените - просто като ги сграбчва за интимните части. Което едва ли е изненада за най-върлите фенове на имотния магнат, които припомнят и емблематичната корица на "Плейбой" с него. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК