Редица европейски държави затягат все повече мерките срещу Ковид-19

20 000 души протестираха в Лайпциг срещу ограниченията

07.11.2020 | 22:41 Редактор: Тодор Петров
Редица европейски държави затягат все повече мерките срещу Ковид-19

Европа регистрира поредни рекорди по брой новозаразени с Ковид-19. Затягат се противоепидемичните мерки в редица европейски държави. 

След като вчера Германия за първи път регистрира над 20 000 нови случая за един ден, днес бяха отчетени над 23 хиляди заразени. 20 000 души протестираха в Лайпциг срещу наложените мерки за ограничаване на коронавируса. Те поискаха незабавна отмяна на мерките, които според тях ограничават основни човешки права, предаде БНР.

В Германия бяха затворени за четири седмици ресторантите, баровете, кафенетата, музеите, театрите и спортните зали.

Вече седмица във Франция пък са затворени магазини за нехранителни продукти, кафенета и ресторанти. Хората напускат домовете си само за работа и по здравословни причини.

Рекорден брой положителни тестове има и в Полша и Хърватия. Полша също затвори повечето магазини в търговските центрове, както и театрите, музеите и галериите. В Румъния правителството наложи полицейски час и други строги мерки, които ще влязат в сила от 9 ноември за период от един месец. Носенето на маски става задължително на всички обществени места. Магазините, с изключение на аптеките и бензиностанциите, трябва да затварят до 21:00.

Мадрид добави още 8 зони, в които движението на местните жители ще бъде ограничено. В Португалия е обявено ново "извънредно положение" от понеделник - 9 ноември до 23 ноември.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК