Хората с антитела в Мюнхен - 4 пъти повече от регистрираните с Ковид-19

80% от германците одобряват новите мерки в страната

07.11.2020 | 08:50 Редактор: Ивет Арабова
Хората с антитела в Мюнхен - 4 пъти повече от регистрираните с Ковид-19

Според ново изследване реалният брой на заразените с коронавирус е в пъти по-висок от официално регистрираните данни. Участниците в изследването са били тествани за антитела. То е проведено от Института за тропически болести към Мюнхенския университет "Лудвиг Максимилиан". В него са били включени 5300 жители на Мюнхен от общо 3000 домакинства, подбрани на случаен принцип. 

У 1,8 процента от жителите на Мюнхен са били установени антитела срещу вируса SARS-CoV-2 по време на първата вълна от пандемията. Това означава, че делът на хората с доказани антитела е бил четири пъти по-висок от този на официално регистрираните с коронавирус в Мюнхен пациенти.

Каква е смъртността?

Наличието на антитела показва дали някой вече е прекарал Ковид-19. В този смисъл изследването дава представа за реалния брой на хората, които са се заразили с коронавирус. Известно е, че голяма част от инфицираните имат слаба или никаква симптоматика и нямат никаква представа, че са носители на вируса. 

Друг интересен резултат от изследването гласи, че при Ковид-19 смъртността е в пъти по-висока, отколкото при сезонните грипни заболявания: при 0,76 процента от хората, развили антитела, инфекцията е довела до фатален изход. Това означава, че 76 от 10 000 заразени умират. Аналогично изследване, проведено в провинция Северен-Рейн Вестфалия преди това, стигна до подобни изводи, но смъртността беше значително по-ниска - едва 0,37 процента, информира "Дойче Веле".

Германците одобряват мерките

Друго актуално проучване за нагласите в Германия, което обществено-правната телевизия ARD провежда редовно, показва, че висок процент от германците одобряват новите по-строги мерки срещу пандемията, които са в сила от 2 ноември. 80% са съгласни, че само по този начин пандемията може да бъде овладяна. А 19% от анкетираните са на обратното мнение.

Цели 78% от германците смятат за разумно ограничаването на социалните контакти до най-много десет души от две домакинства, а 71% одобряват затварянето на баровете и кръчмите. Мнозинство от 57% обаче отхвърля повторното затваряне на ресторантите. С огромно мнозинство от 86% германците одобряват това, че училищата и детските градини остават отворени. Почти толкова голям (85%) е делът на германците, на които новите мерки не им създават сериозни проблеми. За 14% от анкетираните ограниченията представляват голям или много голям проблем, като много от тях се оплакват от психически проблеми.

Същевременно броят на новозаразените в Германия продължава да расте. По данни на института "Роберт Кох", за първи път е премината границата от 20 000 заразявания на ден. През последното денонощие в страната официално са били регистрирани 21 506 нови инфекции. В четвъртък новозаразените бяха малко под 20 000 души.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 3 години
Първо си направете справка и после пишете измислици.От сезонен грип на година омират по 3 милиона човека в цял свят а от ковид 19 едва ли ще достигнат 1.5 милиона за година за какво става въпрос сами си направете изводи. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 3
анонимен
преди 3 години
Напълно излишна статия, а като видя дойче веле и направо прескачам Сигнализирай за неуместен коментар