Байдън е сигурен победител в 9 щата, Тръмп - в 7

Посолството на България във Вашингтон предупреди за възможни размирици след изборния ден

04.11.2020 | 07:04 Редактор: Юлия Христова
Байдън е сигурен победител в 9 щата, Тръмп - в 7

Съединените американски щати в очакване на резултатите от вота за 46-ия президент - изборът между настоящия - републиканецът Доналд Тръмп и съперника му от Демократическата партия Джо Байдън. Световните агенции съобщават за минимална разлика между двамата с около 6-7 електорални гласа в полза на Тръмп. За спечелване на изборите за Белия дом са необходими 270 електорални гласа. В Twitter Доналд Тръмп съобщи, че ще направи изявление скоро, както и че очаква голяма победа, но и че демократите се опитват да му я открадна.

Първият от двамата кандидати за Белия дом, който направи обръщение към избирателите, беше Джо Байдън. Той благодари на щаба си за добре свършената работа, заяви, че резултатът върви към победа и призова към търпение. Според данните до момента Тръмп печели във Флорида, победител e и в Кентъки, Западна Вирджиния, Южна Каролина,Тенеси, Алабама, Мисури и Оклахома засега.

За Байдън са гласували във Аризона, Върмонт, Илинойс, Вирджиния, Масачузец, Роуд Айлънд, Кънетикът, Ню Джърси, Делъуеър, Мериленд. Като цяло изборния ден премина спокойно, но в САЩ от дни назад се подготвят за реакцията след изборите.

Тълпи от хора има пред Белия дом в очакване на изборните резултати. Вчера посолството на България във Вашингтон предупреди за възможни размирици след изборния ден.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК