"Хийтроу" падна от трона, вече не е най-голямото летище в Европа

Пандемията изкачи на върха в класацията парижкото "Шарл де Гол" 

30.10.2020 | 19:25 Редактор: Тодор Петров

Лондонското летище "Хийтроу" загуби титлата "най-голямото летище в Европа" от парижкото "Шарл де Гол" заради пандемията, която продължава да оказва негативен ефект на трафика на Великобритания, пише Bloomberg.

Броят на пътувалите през лондонското летище намалява с 69% до 19 млн. през първите девет месеца на годината, което е малко под броя за френското летище, съобщават от Heathrow Airport Holdings в сряда, като добавиха, че Амстердам и Франкфурт не изостават много след тях.

Освен това британската компания отчете загуба от 1,5 трилиона паунда (1,96 милиарда долара) за третото тримесечие. Главният изпълнителен директор на летището - Джон Холанд-Кей, каза, че намаляването на броя на пътуващите се дължи на нарастващите случаи на Ковид-19 и бавния напредък на правителството на Обединеното кралство за въвеждане на тестове.

"Хийтроу" намали прогнозата си за пътниците за 2020 г. с 6,6 милиона на 22,6 милиона. От летището очакват обемът за 2021 г.  да бъде с 54% под този от 2019  г. при 37,1 милиона пътници. Прогнозата се базира на режим на тестване през първото тримесечие на 2021 г. и ваксина през последните три месеца на годината.

Четете повече по темата в bloombergtv.bg

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

2
0 rate up comment rate down comment 0
Гост
преди 1 година
1
2 rate up comment rate down comment 0
бени
преди 1 година
Петков погледни това - 1,5 трилиона паунда (1,96 милиарда долара). Сигнализирай за неуместен коментар