Гръцки министър: ЕС ще трябва да наложи санкции срещу Турция

Никос Панайотопулос изрази това мнение по време на видеосеминар на Германския фонд Маршал

30.10.2020 | 13:08 Редактор: Георги Камарашев
Гръцки министър: ЕС ще трябва да наложи санкции срещу Турция

Рано или късно Евросъюзът ще се изправи пред необходимостта да въведе санкции срещу Турция, защото Анкара едва ли ще се откаже от поведението си в Средиземноморието. Такова мнение изрази гръцкият министър на отбраната Никос Панайотопулос по време на видеосеминар на Германския фонд Маршал.

"Аз разбирам обезпокоеността на някои европейски партньори за санкциите срещу Турция (която може да реагира твърдо – ред). Рано или късно Европа ще се сблъска с неизбежността да въведе санкции, защото Турция едва ли ще се откаже от своето провокационно поведени Интересно, къде ли му е пределът", заяви министърът.

По думите му, трябва да се отчитат не само "откритите заплахи" на Анкара срещу Атина и Никозия, но и нейното поведение към Париж и други играчи в Средиземноморието, съобщи БГНЕС.

"Европа трябва да се върне в реалността, трябва да се предприемат определени действия против Турция, продължи министърът. …Да, трябва да отчитам процеса на съгласуване (вътре в ЕС), но ако такова поведение на Турция продължи, опасявам се, че няма да има алтернатива на въвеждането на конкретен вид санкции", допълни той.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК