Съпругата на арменския премиер отива на фронта в Нагорни Карабах

Анна Хакобян и още 12 жени започват военна подготовка

27.10.2020 | 12:13 Редактор: Ивет Арабова
Съпругата на арменския премиер отива на фронта в Нагорни Карабах

Анна Хакобян – съпруга на премиера на Армения - Никол Пашинян, заяви, че от днес заедно с още 12 жени започва военна подготовка и ще замине за Нагорни Карабах.

"Отряд от 13 жени, включително аз, започва военно обучение. След няколко дни заминаваме да помогнем в защитата на нашите граници. Нито нашата татковина, нито нашето достойнство ще отстъпи пред врага", написа тя в профила си във Facebook.

Неотдавна беше съобщено, че синът на премиера – Ашот Пашинян, заминава за фронта. Тогава Хакобян заяви, че няма по-благородна постъпка от тази да се пожертва животът за родината, съобщава МИА.

Премиерският син все още не е заминал за Нагорни Карабах, но е определена датата за неговото отпътуване към зоната на бойните действия. Преди седмица премиерът на Армения Никол Пашинян се отказва от предишните си призиви за дипломатическото решение на конфликта с Азербайджан заради спорния регион Нагорни Карабах, информира БГНЕС.

Във видеосъобщениие във Facebook той обвини Азербайджан в нежелание за компромиси.

"В сегашната ситуация няма друг изход, освен с оръжие в ръка да се борим за правата на арменския народ. Днес трябва да вземем оръжие и да пристъпим към защита на отечеството. Само в този случай можем да постигнем приемливо за нас дипломатическо решение. Тъй като Азербайджан не е съгласен с нищо, освен с капитулацията на Нагорни Карабах", подчерта Пашинян.

Той призова арменците да се включат като доброволци в бойните действия на фронта, като призна, че страната му е изправена пред "трудна ситуация“ на бойното поле. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
Нагорни Карабах
преди 7 месеца
Арменската страна активно обстрелва цивилни граждани, които са далече от зоната на бойните действия. 70 души цивилни са убити, хиляди са ранените. Хиляди домове са разрушени или в негодно за живеене състояние. Преди окупацията около град Губадлъ има огромно биоразнообразие. Много видове дървета. За 28 години окупация всичко е изсечено. Редки видове дървета са пратени за дървесина. Нанесен е колосален ущърб на световното биоразнообразие. А госпожата вече се е върнала от Карабах. Сигнализирай за неуместен коментар