Германия иска отрицателен PCR за пристигащите от София, Разград и Сливен

Трите области от днес са добавени в "Списъка на рисковите области"

22.10.2020 | 15:55 Редактор: Искра Ангелова
Германия иска отрицателен PCR за пристигащите от София, Разград и Сливен

Министерството на външните работи на Германия ни информира, че като част от превенцията срещу коронавируса от събота, 24 октомври 2020 г.,  страната въвежда мерки спрямо пристигащите от нови три области на България - София-град, Разград и Сливен.

Трите области от днес са добавени в "Списъка на рисковите области" на института "Робърт Кох", в който вече присъстват и областите Благоевград и Търговище.

За всички, които пристигат в Германия от и през последните 14 дни са имали престой в „рискова област“, е в сила задължително изискване за тест за коронавирус. Той може да бъде направен и извън Германия, но в рамките на 48 часа преди влизане на германска територия. Само наличието на отрицателен тест  е основание за освобождаване от 14-дневна домашна карантина. Това съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Карантина не се прилага за пътували транзит през "рисков район". Всяка федерална провинция в Германия прилага правилото за карантината в съобразен с местните особености на разпространението на коронавируса вид.

В тази връзка препоръчваме на гражданите да проверяват предварително актуалните специфични изисквания за съответната провинция, към която пътуват, казват от МВнР.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК