Борисов: Разпоредих децата да ходят на училище, карантината - до 10 дни

По думите на премиера над 120 000 лева харчи държавата дневно за тестове

16.10.2020 | 11:20 Редактор: Ивет Арабова

"Проведе се много широка дискусия относно "Зелената сделка". Представих проблемите на България заедно с още няколко държави, които имат този ресурс като въглищата. Имаше и много против ядрената енергия. Изводът е, че исканото от парламента 60-процентно намаление на вредните емисии може би ще отиде на 55% до 2030 г.", каза премиерът Бойко Борисов в Брюксел, където за втори ден лидерите на страните членки обсъждат важни за Общността теми.

По думите му бързо трябва да се подготвим за алтернативи за след 2030 г. и трудно държави като България, Чехия и Полша ще се справят с тях.

"Разпоредил съм - децата трябва да ходят на училище, да намалят карантината на 10 дни. На ден държавата харчи над 120 000 лева за тестове", подчерта министър-председателят.  

Той отбеляза, че ако се спазват изискванията и правилата за ограничаването на заразата от Ковид-19, няма да има нужда от допълнителни мерки.

"Имаме общ план за действие при Ковид-19 от ЕК, потрудили са се доста. Закъснели сме в тази сфера, това трябваше още юли да го направим. Носенето на предпазни маски не предпазва напълно, но концентрацията на вируса, който се поема, е по-малък. Доказано е, че маската предпазва", добави Борисов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
ива
преди 3 години
Боко грижа ли го е за децата или пази собствената си кожа? Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
В класа на сина ми има трима заразени и са под карантина целия клас Сигнализирай за неуместен коментар