Жозеп Борел се самоизолира заради Ковид-19

Това се налага след пътуване до Етиопия, по време на което член на делегацията му е бил заразен с коронавирус

14.10.2020 | 09:22 Редактор: Георги Камарашев
Жозеп Борел се самоизолира заради Ковид-19

Първият дипломат на Европейския съюз - Жозеп Борел, обяви, че ще се самоизолира за 14 дни. 

В съобщение в Twitter върховният представител за външната политика и сигурността отбеляза, че това се налага след пътуване до Етиопия, по време на което член на делегацията му е бил заразен с коронавирус.

В изолация ще бъде и еврокомисарят по управлението при кризи - словенецът Янез Ленарчич, който също се е включил във визитата. От членовете на Еврокомисията досега само българският еврокомисар Мария Габриел е дала положителна проба за Ковид-19, предаде БНР.

"Получих информация във вторник следобед, че един от членовете на делегацията, пътувала с мен и европейската комисия за управление на кризи Янез Ленарчич до Етиопия миналата седмица, е бил положителен за коронавирус. Направих си тест при завръщането си, и той беше отрицателен. Ще се самоизолирам в съответствие с действащите разпоредби и ще изчакам втори тест", съобщи Борел.

Според белгийските стандарти след всеки контакт с човек, който има коронавирус, е необходима карантина за седмица два теста. Ако някой от тестовете е положителен, карантината се удължава до 14 дни.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години