100 000 са глобените в градския транспорт в Москва за неносене на маски

Стойността на събраните санкции е 5,3 млн. евро

13.10.2020 | 22:54 Редактор: Ивет Арабова
100 000 са глобените в градския транспорт в Москва за неносене на маски

За пет месеца (от 12 май досега) властите в Москва са глобили почти 100 хил. души, които са се движили без маски и ръкавици в градския транспорт. Събраните средства от наложените санкции са общо 480 млн. рубли (към 5,3 млн. евро), пише ТАСС.

Всеки ден проверки се извършват на 100 станции на московското метро и 3,8 хил. превозни средства от наземния градски транспорт на руската столица, обяснява ръководителят на транспортното управление на Москва Владислав Султанов.

Маски и ръкавици могат да бъдат закупени от касите на метростанциите, както и от специални вендинг машини, допълват от ТАСС. Глобата за липсата на предпазните средства е в размер на 5 хил. рубли (55 евро).

Русия се бори с втората вълна на коронавируса и днес записва рекорден брой открити новозаразени  - над 13,6 хил. С това общият брой на заразените в страната надхвърля 1,32 млн. души. Починалите са 22,9 хил. души, информира Investor.bg.

Москва е сред тежко засегнатите от болестта региони с регистрирани 339,4 хил. случая на Kовид-19. Владислав Султанов коментира още, че според руските лекари наслагването на грипните вируси с коронавируса може да се окаже много опасно и призова хронично болните да се въздържат от разходки в града.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК