Бум на заразени с Ковид-19 в Русия, само в Москва са над 20 000

Кметът на столицата обяви още по-строги ограничителни мерки

18.04.2020 | 18:11 Редактор: Тодор Петров
Бум на заразени с Ковид-19 в Русия, само в Москва са над 20 000

Близо 4800 нови случая на заразени с коронавирус бяха регистрирани в Русия през изминалото денонощие. Най-високо е заболеваемостта в Москва, следвана от Московска област и Санкт Петербург, информират световните агенции.
 

Общият брой на случаите в Руската федерация е 36 793. Повече от 20 000 са установените в Москва. Починалите в Русия вече са 313, а излекуваните са 3057. 
 
Кметът на столицата Сергей Собянин обяви още по-строги ограничителни мерки. Всички предприятия, които спряха работа на 13 април, ще останат затворени до 1 май.

От следващата сряда цифровите пропуски за пътуване с личен и обществен транспорт стават задължителни за всички. Досега мярката не се прилагаше спрямо военните, полицаите, държавните чиновници и журналистите.

Пътуването в градския транспорт ще става само с абонаментни карти. Ще се прекрати и продажбата ва еднократни билети. Освен това жителите на Москва със симптоми на остри респираторни вирусни инфекции ще могат да получават безплатни лекарства.

Снимка: БГНЕС

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК