3400 заразени в Украйна, 21 000 в Русия. В Москва ще се излиза с SMS

Нови, по-строги ограничения влизат в сила от 15.04 в Москва

14.04.2020 | 19:03 Редактор: Наталия Тотева

Манастир се превърна в огнище на заразата в Украйна. Двама заразени монаси от обителта в Киев са починали, а болните са близо 100. Регистрираните с коронавирус в страната са 3400. 

21 000 са носителите на Ковид-19 в Русия, а жертвите - 170. Над 2700 болни за едно денонощие са регистрирани в страната. На първо място по заразени е Москва. 

"Положението с коронавируса се влошава и може да се наложи да прибегнем до ресурсите на Министерството на отбраната", посочи президентът Владимир Путин.

Нови, по-строги мерки влизат от 15.04 в столицата: хората трябва да излизат от домовете си само с електронни пропуски или SMS-и, за да могат да ползват личен или публичен транспорт. 

Не се изискват пропуски за онези, които се движат пеш. Но и за тях има ограничения, а именно: да се ходи до най-близкия магазин, до кофата за боклук или да се разхожда домашен любимец. 

От високоговорители призовават да не се излиза. Българският журналист в Москва Борис Анзов разказа, че бумът на заразени се дължи на руснаците, които са се прибрали. 

Глобите за нарушителите са различни, най-ниска е 80 евро. Страната е в неработен месец, обявен от Путин. А ограниченията засягат и църквите.

"Председателите на православните храмове са получили нареждане от патриаршията на Руската православна църква да не благославят и да връщат хората по домовете. Властите в Русия казват, че пикът още не е достигнат", посочи журналистът Борис Анзов.

Вижте още в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 години
Нещата наистина са сериозни...дали ще ни сложат чипове...новия световен ред започнаааа Сигнализирай за неуместен коментар