Замъгляват ли стериодите ясната преценка на Тръмп?

Синът му се притеснява, че баща му се държи "като луд"

07.10.2020 | 21:24 Редактор: Георги Камарашев
Замъгляват ли стериодите ясната преценка на Тръмп?

Лекарите на Доналд Тръмп веднага започнаха лечение, след като стана ясно, че държавният глава на САЩ е болен от Ковид-19. Един от медикаментите, които използваха те, бе стероидът Дексаметазон. Сега онези, които са близо до президента, се чудят, дали лекарството не замъглява преценката на държавния глава?

След завръщането си в Белия дом Тръмп обяви, че прекратява преговорите за пакета от стимули до изборите през ноември и обеща, че ще ги поднови веднага щом отново бъде избран за президент. Това провокира пореден колапс на борсите.

The New York Times излезе с информация, че някои служители в Белия дом се чудят дали дексаметазонът е повлиял на решението. Стероидът може да промени психическото състояние на пациентите и да предизвика еуфория.

Д-р Луис Каплан, хирург президент на Обществото на медицината за критични грижи, заяви пред ABC News: "Някои пациенти могат да развият психиатрични симптоми след лечение със стероиди, включително еуфория, нестабилност на настроението, гняв или психоза."

Лечение със стероиди обикновено се предвижда за пациенти в най-тежко състояние, а експерти изразиха мнение пред Business Insider, че фактът, че Тръмп е бил лекуван с тях, може да означава, че или лекарите са прекалили с лечението, или той е по-болен, отколкото екипът му твърди.

Вътрешни източници съобщиха пред Vanity Fair, че Доналд Тръмп-младши, най-голямото дете на президента, е загрижен, че баща му се държи като "луд", след като е бил хоспитализиран, информира Dnes.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
рон бургунди
преди 3 години
От къде черпите информация ?? От НЮ ЙОРК ТАЙМС - хаххах достатъчно. Напълно достоверна е . Сигнализирай за неуместен коментар