Гейтс: В най-добрия случай пандемията ще приключи през 2022 г.

Според него нивото на ваксинация по време на епидемията е спаднало с 14%

20.09.2020 | 21:05 Редактор: Ивет Арабова
Гейтс: В най-добрия случай пандемията ще приключи през 2022 г.

През 2021 г. при глобален подход показателите за разпространение на коронавируса трябва да бъдат намалени. Пандемията от Ковид-19 ще приключи в най-добрия случай през 2022 г., смята основателят на технологичния гигант Microsoft Бил Гейтс.

В интервю за "Фокс Нюз“ той заяви, че ако поставянето на ваксина бъде одобрено в началото на 2021 г., ситуацията в САЩ ще започне да се нормализира до следващото лято. За пълно възстановяване ще може да се говори към края на следващата година, стига Съединените щати да помагат и на други държави.

"Епидемията в най-добрия случай ще завърши вероятно през 2022 г. Въпреки това, през 2021 г., с глобален подход, трябва да намалим нивата на [разпространение на инфекцията]. Слава Богу, технологиите за разработване на ваксини вече бяха на разположение, финансирането беше осигурено и компаниите предоставиха най-добрите си специалисти. Така че съм оптимист, че това няма да продължи вечно”, отбеляза Гейтс.

Според него, нивото на ваксинация в света по време на пандемията е спаднало с 14%, “унищожавайки напредъка, постигнат през последните 20 години”, предава БГНЕС.

Той изрази разочарованието си, че САЩ “не успяха да се докажат, че помагат за набавянето на ваксини за развиващите се страни”. 

Снимка: Bloomberg/Takaaki Iwabu

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
Алекс
преди 3 години
2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Опалааа! През 2022 ра? Преди два месеца се изгаври, че ще приключи в началото на 2021 ва. Крайно време е всевишния да си го прибере,заедно с идеите му и преди да е сътворил още някоя гадост. Маняк...спасител на човечеството... ***. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Pikasso
преди 3 години
Относно изказването на Бил Гейтс за корона вирус е ала бала той да говори в защита на хората чрез ваксина заблуда на противника Той създаде тази епидемия той да на Господа ролята ли иска да прави.През 2015 гЕ казал че ще дойде голяма епидемия той Господ ли е той откъде знае 5 г.предварително че ще има епидемия през 2020 г Той иска да пласира в света своите ваксини от лабораторията си в Хуан (Китай)Корона вирус няма има политика на световния елит който иска да властва над хората и държавит ... Сигнализирай за неуместен коментар