Майк Коен: Тръмп планира да даде на Путин апартамент в Trump Tower

Книгата на бившия адвокат на американския държавен глава трябва да излезе на 8 септември

06.09.2020 | 16:17 Редактор: Искра Ангелова
Майк Коен: Тръмп планира да даде на Путин апартамент в Trump Tower

Бившият адвокат на американския президент Доналд Тръмп - Майк Коен, пише в книгата си, че американският лидер харесва руския президент Владимир Путин и начина, по който управлява държавата. Тръмп дори планирал да даде на Путин апартамент в Trump Tower , която искал да построи в Москва.

Самият Коен нарича Тръмп “мошеник, измамник, лъжец, побойник, расист, хищник и далавераджия, пише “Вашингтон пост”, позовавайки се на фрагмент от книгата на мемоарите на Коен “Предател: Истинската история на Майкъл Коен”, бивш личен адвокат на президента Доналд Тръмп.

Според Коен Тръмп харесва Путин, защото е успял да поеме контрола над цяла нация и да я управлява като собствена компания , всъщност сякаш това е Организацията на Тръмп. Друга причина за симпатия към Путин, пише Коен, е любовта на Тръмп към парите. Той смята Путин за най-богатия човек в света.

Освен това, пише вестникът, позовавайки се на книгата на Коен, Тръмп е имал план да подари мезонет в планираната кула на руския президент, за да му се подмаже, информира БГНЕС.

В допълнение той цитира няколко епизода от това как Тръмп говори за бившия президент на САЩ Барак Обама с тежки и расистки термини.

Книгата на бившия адвокат на Тръмп трябва да излезе на 8 септември.

Коен беше осъден на три години затвор за финансови и други нарушения. През май той бе освободен под домашен арест във връзка с епидемията от коронавирус. След това обаче Коен започва да се появява по улиците на Ню Йорк и в местните ресторанти. Той беше върнат в затвора на 9 юли. Впоследствие съдът разпореди отново освобождаването на Коен от затвора.

Преди това Коен остро критикува Тръмп и заяви, че в миналото му е да решава неприлични проблеми, включително да плаща за мълчание на жени, които са казали, че имат връзки с Тръмп. Коен беше осъден за нарушаване на законите за финансиране на предизборната кампания и лъжа на Конгреса в опит да защити Тръмп и себе си. Въпреки това, преди да бъде изпратен в затвора, Коен отново се появи в Конгреса с обвинения срещу Тръмп.

Според доклада на специалния прокурор Робърт Мюлер екипът на Тръмп е започнал да обсъжда проекта за изграждането на Тръмп Тауър в Москва през 2013 г. веднага след конкурса за Мис Вселена. Тогава основните преговарящи по този проект бяха Доналд Тръмп-младши и Емин Агаларов. Предварителното споразумение е подписано през декември 2013 г., а последните контакти на този етап по него са през ноември 2014 г., се казва в доклада.

Освен това дъщерята на Тръмп Иванка, която посети Москва през февруари 2014 г., също участва в преговорите. Проектът обаче е спрян на етапа на планиране, строителството не е започнало, се посочва в доклада.

През 2015 г. контактите бяха подновени чрез представителя на руската компания за недвижими имоти, експертът Феликс Сатер. И до юни 2016 г. този проект е обсъждан на ниво Тръмп – дъщеря му Иванка и синът Доналд , Коен докладвал за този проект на всички членове на семейството. Представителят в тези преговори обаче бил адвоката и всички контакти минавали през него, се казва в доклада. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК