10-те най-богати хора в света олекнаха с 44 млрд. долара след срива на акциите

Основателят на Amazon.com Джеф Безос поведе загубите, разделяйки се с 9 млрд. долара

05.09.2020 | 10:32 Редактор: Георги Камарашев
10-те най-богати хора в света олекнаха с 44 млрд. долара след срива на акциите

Поредицата от големи скокове в богатството на най-заможните технологични милиардери приключи вчера. Общо 44 млрд. долара бяха изтрити от нетното състояние на 10-те най-богати хора в света, след като американските акции записаха най-големия спад на стойността си от близо три месеца, тъй като инвеститорите са притеснени за прекалено високите оценки, пише Bloomberg.

Основателят на Amazon.com Джеф Безос поведе загубите, разделяйки се с 9 млрд. долара, след като стойността на акциите на компанията записа най-голямото си понижение от юни.

Нетното богатство на Илън Мъск спадна с 8,5 млрд. долара, докато Tesla се насочва към мечи пазар, отбелязвайки три поредни дни на понижения.  

Промените подчертават ефимерния характер на богатството, особено при толкова силно подкрепен пазар, който понякога изглежда далеч от икономическите реалности.

Въпреки че пандемията нанесе рекордни щети на икономиките по света, намалявайки заетостта и изостряйки глада, някои от най-богатите хора в света успяха да натрупат значителни суми в последния месец.

Както Мъск, така и Марк Зукърбърг преминаха границата от 100 млрд. долара, а състоянието им редовно нараства с по над 4 млрд. долара на ден благодарение на скока на цените на акциите на Tesla и Facebook. Безос, най-богатият човек в света, разполага с над 200 млрд. долара. Бившата му съпруга Макензи Скот за кратко беше най-богатата жена в глобален мащаб.

Четете повече по темата в Investor.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК