Учениците в Ухан се завръщат в класните стаи

Здравното състояние на децата и учителите ще бъде наблюдавано отблизо

30.08.2020 | 11:40 Редактор: Виктория Гетова
Учениците в Ухан се завръщат в класните стаи

Близо 1,4 млн. ученици в детски градини, основи и средни училища в Ухан, най-силно засегнатият от епидемията град в Китай, ще се завърнат по класните стаи за есенния учебен срок, който започва на 1 септември.

Пълното възобновяване на нормалното обучение в Ухан и провинция Хубей ще покрие 2842 учебни заведения, включително 63 новопостроени училища, каза Уан Чъфу – зам.директор на местното бюро по образование.

Здравното състояние на учениците и учителите ще бъде наблюдавано отблизо. Онези, идващите от средно или високо рискови райони, трябва да представят отрицателен нуклеинов тест, направен в рамките на една седмица, каза още Уан Чъфу.

За момента чуждестранните студенти и учители не трябва да се връщат в учебните заведения, освен ако не са получили известия от тях, предава Радио Китай.

Министерството на образованието съобщи в четвъртък, че почти всички училища в страната ще започнат новия срок от 16 август до 10 октомври, с изключение на Синдзян-уйгурския район, който реши да отложи отварянето на учебните заведения заради скорошните случаи на заразяване.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК