Ухан си отдъхва от вируса, стотици на купон без маски и дистанция в аквапарк

В града не е имало нови случай на Ковид-19 от май месец насам

18.08.2020 | 21:18 Редактор: Ивет Арабова
Ухан си отдъхва от вируса, стотици на купон без маски и дистанция в аквапарк

Това място беше ничия земя и претърпя първите, a може би и най-строгите, ограничения, породени от Ковид-19, съобщава телевизия CNN. A сега, централният китайски град Ухан изглежда вече се е отърсил от вируса, след като хиляди хора се събраха на купон в аквапарк, акомпанирани от електронна музика и по-важното, без да са необходими маски или социална дистанция.

През целия уикенд паркът е бил пълен с празнуващи по бански, наредени заедно един друг и наслаждаващи се на музиката рамо до рамо или просто отпуснали се във водата. 

Всеобщият купон остава немислим в голяма част от останалия свят, където хората все още се борят със смъртоносния вирус. Повече от 21 милиона души са се заразили в световен мащаб, а всеки ден десетки хиляди са новите случаи, предава "Фокус".

Но в Ухан животът постепенно се завръща към нормалното, след като 11-милионният град остана принудително и стриктно затворен в продължение на 76 дни заради коронавируса. В града не е имало нови случаи на Ковид-19 от средата на месец май насам.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК