Ръст на заразените с Ковид-19 в Европа, смъртността остава ниска

За последните 24 часа в Турция бяха регистрирани най-много положителни тестове за коронавирус от юни

26.08.2020 | 14:15 Редактор: Ралица Братанова

На фона на предстоящото отваряне на училищата в редица държави в Европа беше отчетен скок в заразените с Ковид-19. Ръст на случаите през последните дни имаше в Испания, Италия, Франция и Германия. 

Статистиката сочи, че смъртността остава ниска, тъй като в момента вирусът се разпространява главно сред младите хора. 

Заради новите случаи на заразени в германския град Мюнхен въвеждат забрана за продажба на алкохол след 21 часа. А за да се контролира разпротранието на вируса в Испания, властите мобилизират около 2000 военни. 

За последните 24 часа в Турция бяха регистрирани най-много положителни тестове за Ковид-19 от юни. Властите забраняват сватбените церемонии и ограничава сватбите до един час в 14 провинции.

С идването на новата учебна година властите в Англия взеха решение децата в средните училища да носят предпазни маски. 

В Уелс носенето на маска от учениците се препоръчва на места, където не може да се спазва дистанция. От 31 август учениците в Шотландия също трябва да са оборудвани с предпазни средства за лице. Там деца на възраст над 12 години ще трябва да покриват носа и устата в коридорите и общите части. 

В училищните автобуси всеки на възраст над пет години ще трябва да носи маска. Няма да се налага да ги носят в класните стаи.

Снимка: БГНЕС 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК