Англия като Шотландия: Задължително носене на маски в средните училища

Северна Ирландия също се обяви за носенето на маски в училищата

26.08.2020 | 11:20 Редактор: Тодор Петров
Англия като Шотландия: Задължително носене на маски в средните училища

Средните училища в Англия ще въведат носенето на маски, след като подобна мярка влиза в сила в Шотландия от следващия понеделник. Късно снощи изненадващо бе обявена промяна в позицията на правителството, предаде БНР.

Под силен натиск от директорите на училища, профсъюзи на учителите и експерти по здравни въпроси Борис Джонсън направи пореден завой в политиката на правителството.

Носенето на маски от деца над 12 години ще бъде задължително във всички училища в Англия, които са в райони с по-строги ограничения заради пандемията.

От Министерството на образованието заявиха, че продължават да препоръчват да не се носят маски в останалите училища, но директорите им са в пълно право да ги въведат, ако пожелаят това в името на сигурността на децата.

Става дума за използване на маски в коридорите и местата, където се събират повече ученици от различни групи. Децата обаче ще бъдат без маски в класните стаи, където са взети необходимите мерки за социално дистанциране. Маските ще бъдат задължителни и в училищните автобуси.

Северна Ирландия също се обяви за носенето на маски в училищата, Уелс ще вземе решение днес.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
И тук трябва да стане така Сигнализирай за неуместен коментар