"Дейли мейл": Сестрата на Ким Чен Ун взема властта в КНДР, вождът е в кома?

Информацията е на южнокорейския дипломат Чанг Сонг Мин

24.08.2020 | 22:55 Редактор: Георги Камарашев

Севернокорейският диктатор Ким Чен Ун е в кома и на командно дишане, а управлението над страната ще бъде поето от неговата сестра Ким Йо Чонг. Това твърди южнокорейският дипломат Чанг Сонг Мин, цитиран от "Дейли мейл".

Според Чанг последните публични изяви на Ким Чен Ун са фалшифицирани и той всъщност е в кома от април насам. Дипломатът предполага, че по-малката сестра на великия лидер е подготвена за позицията.

Държавният лидер не беше виждан на обществено място в продължение на цели 3 седмици, което породи съмнения, че е болен или дори мъртъв. Появиха се спекулации, че при появата му след това на публични места вместо диктатора е бил негов двойник.

Южнокорейски представители заявиха, че Ким Чен Ун е делегирал голяма част от държавните дела на малък брой помощници и е превърнал сестра си в "номер две" в Северна Корея.

Според агенция "Йонхап" сестрата отговаря за отношенията на Пхенян със САЩ и Южна Корея. Въпреки това, тя не е официално посочена за наследник на Ким, предаде Dnes.bg

Напоследък малката сестра на диктатора все по-често поемаше управлението на страната. Няколко пъти Ким Йо Чонг предупреждава Южна Корея с "най-лошия сценарий", ако пропагандата, подкопаваща режима в Северна Корея, не спре. Тя дори заплаши, че ще изпрати армията на Северна Корея в демитализираната зона между държавите. Отправи предупреждения и срещу САЩ.

Снимка: Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Никой не знае какво се случва в Северна Корея...може само да гадаем...а сценариите са много.... Сигнализирай за неуместен коментар