Лекари установиха случай на повторно заразяване с Ковид-19

Става въпрос за 33-годишен мъж от Хонконг

24.08.2020 | 22:20 Редактор: Ивет Арабова

В света беше регистриран първи случай на повторно заразен с коронавирус в Хонконг. 33-годишен мъж се е възстановил и е излязъл от болница преди 4 месеца, а повторно се е заразил при пътуване в Испания. В Съединените щати беше одобрено лечението с плазма. Там се обмисля и регистрирането на все още неодобрена ваксина, което се смята за предизборен ход на президента Доналд Тръмп.

Богата на антитела кръвна плазма от хора, които са се излекували от вируса, е приложена върху повече от 70 000 души в Съединените щати. Президентът Доналд Тръмп отправи призив американците, преболедували коронавируса, да даряват кръв. 

В Съединените щати се появиха съмнения, свързани с това, че американският президент може да обмисли регистрирането на ваксина срещу коронавируса по ускорена процедура. Целта - да има одобрена имунизация преди изборите. Един от възможните продукти е разработката на Оксфорд и фармацевтичната компания "АстраЗенека". 

Във Великобритания премиерът Борис Джонсън призова сънародниците си да пуснат децата си на училище след края на ваканцията. В Гърция вече се говори за ранен край на туристическия сезон. Очакванията са приходите от туризма тази година да са едва 3 милиарда евро, при над 18 милиарда миналата година. Във Франция беше отчетен рекорден брой новозаразени за денонощие - 5000 души. Най-често се заразяват млади хора между 20 и 40 години. А състоянието на заразената с коронавирус бивша премиерка на Украйна Юлия Тимошенко се влошава.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: Bloomberg/Geert Vanden Wijngaert

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК