Русия даде разрешение за транспортирането на Навални в Германия

Медиците смятат, че полетът няма да представлява значителен риск за неговото здраве

21.08.2020 | 21:07 Редактор: Георги Камарашев

Състоянието на опозиционера Алексей Навални позволява неговото транспортиране в Германия. В Twitter говорителката му - Кира Ярмиш - отправи критика към лекарите в болницата в Омск, които по-рано не позволиха той да бъде преместен с мотива, че пътуването може да застраши живота му. 

"Има възможност Навали вече да бъде транспортиран. Жалко е, че на лекарите беше нужно толкова време, за да вземат това решение", заяви Ярмиш.

Навални, който е отявлен противник на президента Путин, беше приет в болница със съмнение за отравяне. Той беше поставен в изкуствена кома, но според лекарите в град Омск не са били открити следи от вещество, което да е причинило тежкото му състояние. 

Според тях то се дължи на проблеми с метаболизма. 

Главният лекар Анатолий Калиниченко заяви, че не може да се говори за отравяне на този етап.

"Не открихме отрова, нито каквито и да е било следи от наличието и в кръвта и урината на Навални. Направените изследвания и консултации с колегите ни в Москва също не ни позволяват да направим заключението, че е имало отравяне", обясни той. 

Сподвижниците на Навални обаче твърдят, че той е бил отровен, докато е пиел чай в кафене на летището в Томск. Съпругата на Навални изрази тревога, че от болницата отказват достъп до резултатите от изследванията, които са му направени.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК