Взрив в Сирия, убиха руски генерал

Покойният високопоставен офицер бе удостоен посмъртно с държавна награда

19.08.2020 | 11:55 Редактор: Искра Ангелова
Взрив в Сирия, убиха руски генерал

В Сирия в резултат на взривяване на самоделно устройство по маршрута на руски конвой е убит военен съветник с чин генерал-майор, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от EA Daily.

Военното ведомство поясни, че още трима руски военнослужещи са ранени.

По време на евакуацията и предоставянето на медицинска помощ от получените сериозни рани почина руски старши военен съветник.

Инцидентът е станал по време на завръщането на руски конвой след хуманитарна акция на 15 километра от град Дейр-ез-Зор в източната част на Арабската република, предава "Фокус".

Ръководството на руското министерство на отбраната ще предостави на семейството на починалия цялата необходима помощ и подкрепа, увериха от ведомството.

Покойният високопоставен офицер бе удостоен посмъртно с държавна награда.

По-рано, на 14 юли, в резултат на диверсия от стана на бойци-ислямисти в Северозападна Сирия по пътя на руско-турския патрул бяха ранени няколко военнослужещи. Патрулирането по магистрала М-4 (Алепо - Латакия) се извършва съвместно с турските военни. По пътя на колоната е взривена наземна мина, повредена е руски бронетранспортьор. Тогава трима руски военни получиха леки наранявания.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК