Властите на САЩ одобриха нов коронавирусен тест

Създателите му смятат, че цената ще бъде около 10 долара

16.08.2020 | 12:26 Редактор: Юлия Христова
Властите на САЩ одобриха нов коронавирусен тест

Властите на САЩ одобриха нов коронавирусен тест на базата на слюнка, който не изисква назофарингеален тампон. Това се посочва в изявление, публикувано в събота на уебсайта на Агенцията по храните и лекарствата към Министерството на здравеопазването и човешките ресурси в САЩ.

Съобщава се, че тестът е разработен от учени от Йейлския университет. Помощник-секретарят по здравеопазването и човешките ресурси Брет Джуруар заяви: "Това е друго иновативно решение, което ще помогне да се намали разходът на средства за провеждане на подобни тестове“.

В изявлението се отбелязва, че не е необходим тампон за използване на SalivaDirect, което елиминира необходимостта пациентите да изпитват дискомфорт. Както е посочено в ръководството, “пробата от слюнка може да бъде поставена във всеки стерилен контейнер”. Очаква се резултатът да може да бъде получен в много лаборатории в Съединените щати. Според отдела този метод “потенциално намалява риска” от инфекция с коронавирус на специалисти, които провеждат тестовете, пише БГНЕС.

Създателите му смятат, че цената на теста SalivaDirect в САЩ ще бъде около 10 долара. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Е това е добра новина...като стане теста, като тест за бременност...хората ще се успокоят,ще се тестват често, така ще печелят от оборот лекарствените корпорации,ще се взимат нужните мерки и нещата ще се стабилизират и икономически и психически. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Еее, браво! Това е хубаво, дано дойде и насам. Така и много хора, които се съмняват ще могат да си направят тест на нормална цена. Сигнализирай за неуместен коментар