Франция: Тревожно е, че все повече млади са заразени с Ковид-19

В страната се наблюдава рязко нарастване на новите случаи през изминалата седмица

14.08.2020 | 20:08 Редактор: Искра Ангелова
Франция: Тревожно е, че все повече млади са заразени с Ковид-19

Здравните власти във Франция предупредиха, че новият коронавирус се разпространява все повече и по-бързо сред по-младите хора, пише вестник The Independent.

Това се случва малко след като френското правителство обяви Париж и Марсилия за високорискови зони и предостави на властите там правомощия да налагат локализирани карантини, за да забавят разпространението на вируса.

В страната се наблюдава рязко нарастване на заразените през изминалата седмица, като за втори ден в четвъртък, 13 август, бяха регистрирани над 2500 нови случаи. Такива високи нива на заболеваемост не са наблюдавани във Франция от средата на април по време на разгара на карантината, информира "Фокус".

Според здравните власти честотата на заразяване през седмицата, която започна на 3 август, е най-висока сред хора на възраст между 15 до 44 години, добавяйки, че това е "тревожна ситуация".

Освен това данните показват, че честотата на заболеваемостта от Ковид-19 във възрастовата група от 20 до 29 години е нараснала над шест пъти в сравнение с началото на месец май.

Миналият месец френският здравен министър Оливие Веран потвърди, че последните случаи на коронавирус се забелязват по-често при "по-млади хора, отколкото по време на предишната вълна".

Той каза, че това предполага, че "хората в по-уязвимите групи несъмнено остават по-благоразумни", докато по-младите хора "са склонни да обръщат по-малко внимание“ на мерките за борба с пандемията.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК