Тръмп със заявка за промяна на социалното неравенство в САЩ

Американският президент разкритикува милиардерите

02.08.2020 | 13:05 Редактор: Ралица Братанова
Тръмп със заявка за промяна на социалното неравенство в САЩ

Президентът на САЩ Доналд Тръмп дава индикации, че ще води политика, която да ограничи нарастващото социално неравенство в страната, но засега не представя конкретна стратегия, съобщава Bloomberg.

В профила си в Twitter американският президент коментира, че редица видни милиардери са увеличили нетното си богатство по време на пандемията, докато милиони американски граждани са загубили работата си.

В Twitter Тръмп публикува графика и видео на Business Insider, които сравняват 40-те милиона американци, които са подали заявления са безработица по време на пандемията, с милиардерите, чието богатство според видеото е нараснало с половин трилион долара, пише BloombergTV.bg.

"Има прекалено голямо неравенство по отношение на доходите. Трябва да се направят промени и то скоро“, пише Тръмп в профила си в социалната мрежа. 

Сред милиардерите, които са споменати във видеото, са включени изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос, както и изпълнителният директор на Tesla Илън Мъск.

Също така във видеото се твърди, че собственикът на големи казина Шелдън Аделсън, който е сред големите дарители на Републиканската партия, е увеличил нетното си богатство с 5 млрд. долара от началото на пандемията.

Някои икономисти твърдят, че неравенството в доходите в САЩ се задълбочи след 2017 г., когато администрацията на Тръмп въведе промени в данъчното законодателство. Тогава данъкът за хората с най-големи доходи бе намален.

Снимка: БГНЕС 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК