Най-богатите хора в света стават още по-богати

Безос, Зукърбърг и Мъск са натрупали общо 115 млрд. долара през тази година

29.07.2020 | 18:33 Редактор: Ралица Братанова
Най-богатите хора в света стават още по-богати

Състоянието на основателя на Amazon.com - Джеф Безос, се увеличава с 63,6 милиарда долара през тази година. Само за един ден през този месец богатството на Безос се увеличи с безпрецедентните 13 милиарда долара. 

Най-богатият човек в света вече се насочва към нов рекорд - състояние, което надвишава 200 милиарда долара, съобщава Bloomberg. 

Друг ръководител на компания от технологичния сектор - Марк Зукърбърг, е забогатял с 9,1 милиарда долара през тази година. Трупането на богатства от технологичния сектор е ненадминато по отношение на бързината и мащабите си през тази година. 

Никоя група на ръководители от които и да е сектор, не е спечелила толкова много. Всъщност най-богатите хора в света стават още по-богати, тъй като коронавирусната пандемия подкопава глобалната икономика и насочва активността все повече към онлайн пространството. 

Седем от десетимата най-богати хора в света са увеличили богатството си благодарение на технологични компании, като комбинираното им нетно състояние в размер на 666 милиарда долара се увеличава със 147 милиарда долара през тази година.

Големите победители през 2020 г. включват Илън Мъск, чието състояние се увеличава повече от двойно до 69,7 милиарда долара след поскъпването на акциите на Tesla, пише BloombergTV.bg.

Безос, Зукърбърг и Мъск са натрупали общо 115 млрд. долара през тази година. 

Състоянията на съоснователя на Microsoft Бил Гейтс и на бившия главен изпълнителен директор на компанията Стив Балмър също продължават да нарастват, дълго след като те напуснаха компанията. 

Индийският милиардер Мукеш Амбани, чието състояние е свързано с най-голямата петролна рафинерия в света, също спечели от преминаването към онлайн икономика. 

Акциите на Reliance Industries - конгломератът, който той контролира, поскъпват с 45% през тази година, след като компанията увеличи дигиталното си присъствие и това в бизнеса с търговия на дребно, което го направи петият най-богат човек в света. 

Сред десетимата най-богати хора в света само двама отчитат спад на богатството си през 2020 г.: Бернар Арно и Уорън Бъфет. 

Снимка: БГНЕС 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК