Kим Чен Ун: Ядрените оръжия гарантират оцеляването на КНДР

Властта в Северна Корея смята, че разоръжаването би било политическо самоубийство

28.07.2020 | 10:47 Редактор: Ивет Арабова
Kим Чен Ун: Ядрените оръжия гарантират оцеляването на КНДР

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун заяви, че ядрените оръжия в страната гарантират нейното оцеляване. Изказването на севернокорейския лидер показва, че той няма намерение да изпълни искането на президента на САЩ Доналд Тръмп за пълна денуклеаризация на режима на Пхенян, съобщава Bloomberg.

На среща с ветерани по повод годишнина от края на сраженията по време Корейската война Ким Чен Ун коментира, че ядрените оръжия ще гарантират националната сигурност и безопасността на страната, отбелязва Корейската централна информационна агенция (KCNA).

"Поехме по пътя на самостоятелното развитие като ядрена държава", заяви Ким Чен Ун. От години властта в Пхенян твърди, че ядреният арсенал на страната е най-добрият начин да се предпази от американска инвазия.

"Няма да спрем и за момент процеса по формирането на най-добрата национална сигурност, която да издържи на всички предизвикателства", заяви севернокорейският лидер.

Президентът Тръмп остави вратата отворена за нова среща на върха с Ким Чен Ун. Но Северна Корея обяви, че не вижда смисъл да се ангажира със САЩ. Пхенян обвинява Вашингтон в неспазването на обещания, които са направени по време на първата историческа среща преди две години, предава Bloombergtv.bg.

Ким Чен Ун и Тръмп се срещнаха три пъти от 2018 г. насам. Тръмп призова за пълната денуклеаризация на азиатската страна и заяви, че докато това не се случи, американските санкции ще останат в сила. От друга страна, властта в Северна Корея смята, че подобно разоръжаване ще е политическо самоубийство.

Снимка: Bloomberg/Justin Chin

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Тошо
преди 3 години
Правилно, но посоката сте объркали ...тия оръжия Ви спират развитието господине ! Сигнализирай за неуместен коментар