Тръмп мачка със сила протестите срещу расизма

Президентът на САЩ  заплаши да изпрати допълнителни федерални сили на реда 

21.07.2020 | 10:17 Редактор: Тодор Петров
Тръмп мачка със сила протестите срещу расизма

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши да изпрати допълнителни федерални сили на реда в още градове, като част от разширяващите се действия срещу насилствените протести срещу расизма, предаде ДПА, цитирана от БНР.

Федералните сили вече са в Портланд, щата Орегон, предизвиквайки негативна реакция от високопоставени служители на изборни длъжности в западния щат. Видеозаписи показаха използвани при арести необозначени автомобили и случаи на предполагаема бруталност, включително масово използване на сълзотворен газ и побой над протестиращи.

Тръмп заяви пред медиите в Овалния кабинет, че федералните сили вършат "страхотна работа". Главният прокурор на Орегон Елен Розенблум обаче заведе дело, за да спре разполагането на федерални сили, като ги обвини в незаконно задържане на протестиращи.

Тръмп обвини местните власти, че са изгубили контрол, на фона на протести и нарастване на свързаните с насилие престъпления.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 1
Американ
преди 3 години
Протести срещу расизма!? Глупости!Това за неомарксисти, демек новата форма комунисти, за които пролетариата са цветните и сексуално отклонените, а белите са омразните капиталисти. Сигнализирай за неуместен коментар