Тръмп връща брифингите за коронавируса

Серия анкети показаха, че американският държавен глава не се справя с пандемията

20.07.2020 | 22:49 Редактор: Искра Ангелова
Тръмп връща брифингите за коронавируса

Президентът Доналд Тръмп заяви в понеделник, че от утре ще възобнови ежедневните си брифинги относно отговора на администрацията на САЩ на коронавирусната пандемия.

Говорейки в Овалния кабинет, той каза пред репортери, че следващият брифинг за Ковид-19 ще бъде вторник следобед в 17:00ч. източноамериканско време.

Тръмп редовно се присъединяваше към подобни брифинги през март и април, но от края на април не взе участие в нито един последващ брифинг.

Съветникът на Белия дом Келиан Конуей обаче препоръча на Доналд Тръмп да възобнови провеждането на редовни брифинги, за да подобри потъващия си рейтинг в публичните проучвания за начина за справянето му с коронавирусната пандемия в САЩ, информира БНР.

Съобщавайки това свое намерение да възобнови брифингите, Тръмп отбеляза, че коронавирусът е световен проблем. Той допълни, че в скоро време ще има редица брифинги относно ваксините и лекарствата за Ковид-19.

Решението на Тръмп за подновяване на брифингите е факт, след като серия анкети показаха, че той не се справя с коронавирусната пандемия.

Проучване на ABC News и Washington Post показа, че 60% от анкетираните не одобряват справянето на Тръмп с пандемията спрямо 53% на това мнение през май. Проучването също така установи, че едва 38 процента от анкетираните одобряват коронавирусния отговор на президента.

Анкета на Quinnipiac University пък установи, че 63% от избирателите не одобряват справянето на Тръмп с пандемията в сравнение с 35%, които одобряват. Същата анкета в началото на април установи, че 46% от анкетираните одобряват справянето на президентска с коронавируса.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК