Бъдещето: Модулни сгради, home office, крайградски къщи

Според Йорг Бахрен, директор на компанията Re Rise, модулните жилища ще са много подходящи за подслон на бежанци

20.07.2020 | 12:15 Редактор: Георги Камарашев
Бъдещето: Модулни сгради, home office, крайградски къщи

Модулните сгради ще бъдат част от бъдещето ни. При тях всичко става по-бързо, по-екологично и въглеродно неутрално. Това заяви Йорг Бахрен, директор "Проекти и инвестиции" в компания Re Rise.

Според Бахрен основното предимство на модулните жилища е, че са много подходящи за осигуряване на подслон на бежанци, за студентски общежития и домове за възрастни. Освен това, строителният процес при тях е наполовина по-кратък, дори повече, обясни Бахрен, който взе участие в дискусията "На прага на следващите 20 г.", организирана от сайта Imoti.net, част от Investor Media Group.

Според Маргрет Андреева, която е мениджър за България в Re Rise, пандемията от Ковид-19 може да доведе до тенденция хората да се ориентират към къщи извън големите градове.

През 2020 г. германската компания стартира дейността си в няколко източноевропейски страни. Специално за България се проучват различни възможности – основно инвестиции в развитие на проекти в жилищния сегмент, както и дългосрочни инвестиции, основно в офис сгради.

Снимка: Pixabay

Четете повече по темата на страницата на bloombergtv.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Наистина в тези сгради е бъдещето Сигнализирай за неуместен коментар