Платената любов в Боливия пред фалит, браншът уверява, че ще спазва мерките

Проституцията в южноамериканската държава е законна и регулирана в лицензирани бардаци

18.07.2020 | 09:30 Редактор: Александра Иванова
Платената любов в Боливия пред фалит, браншът уверява, че ще спазва мерките

Светът се връща към нормалния си начин на живот, въпреки присъствието на Ковид-19. Заработиха рестораните и фитнес залите, които бяха едни от най-пострадалите браншове от коронакризата. Оказва се обаче, че платената любов не е била по-малко засегната.

В Боливия от еротичния бранш уверяват, че ще се върнат на работа, използвайки ръкавици и прозрачни дъждобрани, спазвайки препоръките на Организацията на нощните работници в страната. Проституцията в южноамериканската държава е законна и е регулирана в лицензирани бардаци. Ограничителните мерки покрай Ковид-19 леко се облекчиха през последните седмици, но работата в сферата на еротиката все още не е позволена, в сила е и вечерен час, за който следи полицията.

Ванеса е самотна майка на две деца и казва, че трябва да работи тази работа, за да финансира обучението си, предаде Би Би Си.

"Нашите клиенти уважават безопасността. Ние предприемаме тези мерки за нашата сигурност, но и за тяхната", казва тя.

Друга работничка Антониета казва, че използва хартиена маска за лице, пластмасова козирка и ръкавици. Освен това тя пръска разтвор за избелване на пилона, на който танцува пред клиентите в бардака.

Боливия има около 50 000 потвърдени случаи на коронавирус и 1898 смъртни случая до момента.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК