3 месеца преди вота: Тръмп с нов шеф на предизборната си кампания

Уилям Степин ще замени досегашния мениджър Брад Парскейл

16.07.2020 | 21:14 Редактор: Георги Камарашев
3 месеца преди вота: Тръмп с нов шеф на предизборната си кампания

Американският държавен глава Доналд Тръмп смени мениджъра на предизборната си кампания само 3 месеца преди началото на президентските избори. Той написа в публикация в Twitter, че Уилям Степин ще поеме управлението ѝ, а досегашният ръководител - Брад Парскейл - ще поеме управлението на социалните мрежи. Според президента и двамата са работели добре с него в продължение на години, информира Die Zeit, цитиран от Investor.bg.

Решението на Тръмп по всяка вероятност е мотивирано от последни проучвания, според които основният му опонент - демократът Джо Байдън - се ползва с подкрепата на значителна част от американците. До изборите в САЩ остават 3 месеца, което позволява на държавния глава да предприеме различни действия относно провеждането на кампанията си.

Държавният глава от своя страна изтъкна, че анкетите през 2016 г. са предсказали победа на тогавашния му опонент Хилари Клинтън, но са сгрешили в преценката си. Той намекна, че победата му ще бъде гарантирана.

Проучване на уебсайта RealClearPolitics обаче сочи, че Байдън заема по-предни позиции. Той среща одобрението на 50,3% от респондентите, а Тръмп - 41,2%.

По данни на американски медии Тръмп обвинява предишния си мениджър на кампанията Парскейл за неуспешния митинг в щата Оклахома през юни, на който присъстваха незадоволителен брой хора.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК