Чомски: Тръмп е най-големият престъпник в историята, гангстерът в Белия дом

Според лингвиста републиканците са "по-лоши от старата комунистическа партия"

24.06.2020 | 22:53 Редактор: Наталия Тотева
Чомски: Тръмп е най-големият престъпник в историята, гангстерът в Белия дом

Според лингвиста, философ, политически критик и активист Ноам Чомски, Доналд Тръмп безспорно е "най-големият престъпник в историята". 

В последния си коментар относно президента на САЩ пред списание "Якобин" той заяви, че Тръмп е "долнокачествен диктатор", а републиканците са "по-лоши и от старата комунистическа партия".

Според него Тръмп се нарежда сред известни престъпници като Бърнард Мейдоф, отговорен за аферата "Понзи", убиецът на Кенеди - Лий Харви Осуалд, гангстерът Ал Капоне, наркобоса Пабло Ескобар, педофила Джефри Епстийн и др.

Това не е първата критика на Чомски към президента на САЩ. През май той заяви пред "The Guardian", че Тръмп е отговорен за смъртта на хиляди със съкращенията във финансирането на здравеопазването и прехвърлянето на отговорността си върху губернаторите на отделните щати, пише dnes.bg.

В последното си интервю Чомски прогнозира, че светът ще излезе от пандемията, но ще плати "ужасна цена", като "никога няма да се възстанови от престъплението на Тръмп към промените в климата".

"Цената се увеличава много заради гангстера в Белия дом, който уби десетки хиляди американци и превърна в САЩ в най-лошо ударената от коронавируса страна. Ние ще излезем от пандемията, но няма да се измъкнем от друго престъпление, което Тръм извърши - затоплянето на земното кълбо. Идва най-лошото и ние няма да се спасим от това."

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК