Огнище на Ковид-19 сред българска общност край Неапол

Положителните проби до момента са 10

23.06.2020 | 13:15 Редактор: Тодор Петров
Огнище на Ковид-19 сред българска общност край Неапол

10 положителни теста за коронавирус са регистрирани сред българска общност, живееща в предградие на Мондрагоне до Неапол. Повечето са на хора без симптоми на заболяването, които живеят в 4 блока.

Според местните медии до откриването на огнището на вируса се стигнало, след като в болницата на градчето били регистрирани като носители на вируса българска родилка и друг български гражданин, обитатели на блоковете "Чирио" в Мондрагоне.

Губернаторът на област Кампания Винченцо де Лука подписа заповед за изолиране на блоковете, в които живеят стотици български граждани. Сред тях има много роми, пише "24 часа".

Блоковете, които са превърнати в малка червена зона, ще бъдат изолирани поне до 30 юни, забранено е влизането и излизането от тях. Снабдяването с хранителни продукти става само чрез италианските власти.

"Знаем, че и в България има огнища на коронавирус, така че не е изключено случаите сред българската общност в Мондрагоне да идват чрез хора, които са се върнали в Италия през изминалите дни", казва пред местните медии кметът на Мондрагоне Вирджилио Пачифико.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК