Баща обезглави 14-годишната си дъщеря в Иран в името на честта

Той е арестуван и ще бъде съден

12.06.2020 | 19:15 Редактор: Искра Ангелова

14-годишно момиче от Иран стана поредната жертва на така наречените "убийства на честта". Ромина Ашрафи беше убита от своя баща, а престъплението предизвика възмущение и призиви за промяна на законите в страната.

Ромина взима фаталното решение да избяга от дома си в иранската провинция Гиля́н, заедно със своя 35-годишен приятел. 14-годишното момиче предприема стъпката, тъй като баща ѝ бил против брак с по-възрастния мъж.

Полицията обаче бързо открива двойката и връща Ромина обратно в дома ѝ, където баща я убива. Той отсича главата на младото момиче, докато тя спи. 

Преди да умре и преди да бъде върната у дома, Ромина предупреждава униформените, че се страхува за живота си. Това казва и на своя приятел. 

"Ромина ми каза, че баща ѝ ще я убие", каза гаджето ѝ Бахман Хавари.

Бащата на момичето е арестуван и ще бъде съден, като може да получи между 3 и 10 години затвор. Пред местни медии той разказва, че е обичал детето си, но се ядосал. 

Жестокият край на живота на 14-годишното момиче изтупа от праха темата за насилието над жените в Иран и несправедливите присъди за подобен тип престъпления. 

Вижте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
3 rate up comment rate down comment 3
анонимен
преди 3 години
2
3 rate up comment rate down comment 3
анонимен
преди 3 години
Това не е баща, това е ***! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Тази новина е сигурно от преди 3-4 дена. С други думи не е новина, защото е стара вече... Сигнализирай за неуместен коментар