Двама полицаи са простреляни в Оукланд, единият е загинал

Най-малко 7 500 протестиращи са излезли по улиците на града

30.05.2020 | 22:00 Редактор: Искра Ангелова
Двама полицаи са простреляни в Оукланд, единият е загинал

Двама служители на Федералната служба за защита са получили огнестрелни наранявания на фона на протестите в американския град Оукланд, щата Калифорния, съобщи полицията, цитирана от CNN.

Един от тях e издъхнал от раните си.

Най-малко 7 500 протестиращи са излезли по улиците на града, за да протестират след смъртта на Джордж Флойд, съобщи полицейското управление в Оукланд пред CNN.

Протестиращите са нанесли щети в целия град. Има съобщения за вандализъм, кражби от търговски обекти, възникнали пожари и нападения.

"Двама служители на Федералната служба за защита, намиращи се във федералната сграда на Оукланд Даун, получиха огнестрелни рани. За съжаление, единият от тях загина", заявиха от полицейското управление.я над полицейски служители, се казва в изявлението на полицията, информира "Фокус".

Федералната служба за защита, която е в системата на Министерството на вътрешната сигурност, охранява федералните сгради и съоръжения в САЩ.

Протестиращи във Финикс, щата Аризона, са оставили след себе си множество разрушения в центъра на града, съобщи местната полиция.

Финикс е един от повече от 20-те града в САЩ, които в петък вечер бяха обхванати от протести след смъртта на Джордж Флойд.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК