Джонсън: Контактното проследяване ще промени живота във Великобритания

Целта на системата е да помогне за излизането на всички от карантината

28.05.2020 | 10:44 Редактор: Тодор Петров
Джонсън: Контактното проследяване ще промени живота във Великобритания

От днес във Великобритания влиза в сила контактното проследяване и тестване за Ковид-19. Според британския премиер Борис Джонсън, системата ще промени живота на хората. 

Целта на тази система, която ще открива хора, влезли в близък контакт със заразени с Ковид-19, е да помогне за излизането на всички от карантината и преминаване към по-конкретни мерки. Учените обаче предупредиха, че това не е „магическа формула“ и се очаква предотвратяване от 5 до 15% от заразяванията. 

До момента всеки, който развие симптоми на коронавируса, трябва да се самоизолира за 7 дни, а хората, с които живее - за 14 дни. Разликата сега е, че от днес всеки със симптоми трябва да поиска тест онлайн или да се обади на телефон 119.

Междувременно Съединените щати станаха първата страна в света, в която жертвите на Ковид-19 надхвърлиха 100 хиляди души. Броят на смъртните случаи и заразените обаче е значително по-голям, смятат експерти. 

В световен мащаб броят на болните вече е близо 5,7 млн. души.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
значи този със симптомите на вирус се изолира само за 7 дни, а хората, с които живе, но нямат симптоми за 2 пъти по-дълго време.... ?? Сигнализирай за неуместен коментар