Oтварят заведенията в Гърция, свободен е и достъпът до островите

Работодателите, които запазят работните места, ще получат данъчни облекчения

25.05.2020 | 07:27 Редактор: Юлия Христова

От днес отварят плажовете и заведенията на открито в Гърция. Свободен е и достъпът до всички острови. В Испания също отварят плажовете за туристи. 

Масите в заведенията в Гърция трябва да са на разстояние и всеки клиент да разполага с по два квадратни метра. Посетителите засега ще могат да ползват само масите на открито. Сервитьорите трябва да са с предпазни маски и ръкавици. 

Работодателите, които запазят работните места, ще получат данъчни облекчения. А първите фериботи вече потеглиха към островите. Ще возят пътници на половината от капацитета си, а всички ще трябва да са с маски. Ще се мери температурата при качване. Туристическият сезон в Гърция започва на 15 юни.

Испания също отпуска мерките поетапно. Там шезлонгите на плажовете трябва да се дезинфекцират редовно и да са на разстояние. 

Ще се спазва дистанция и при разходка по брега. Мадрид и Барселона остават най-засегнати. От днес там отварят откритите части на заведенията, парковете и музеите. Испания ще приема чуждестранни туристи от юли.

А Франция въвежда 14-дневна карантина за гражданите на Испания и на Великобритания.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК