97 са жертвите в самолетната катастрофа в Пакистан

Мухамад Зубайр, един от най-малко двамата пътници останали живи, разказва за ужаса

23.05.2020 | 13:35 Редактор: Ралица Братанова

97 са потвърдените жертви в самолетната катастрофа в Пакистан. Припомняме, че Airbus А320 се разби в жилищен район в град Карачи. Все още не е известно дали всички загинали са били пътници в самолета или има и жители от разрушените къщи. Причините за инцидента се изясняват.

Голям пожар – само това вижда един от оцелелите в жестоката авиокатастрофа. Мухамад Зубайр е един от най-малко двамата пътници останали като по чудо живи, след като самолетът се разбива в жилищен район.

Той е с леки наранявания. Разказва, че самолетът се е опитал да кацне и след 10-15 минути се е разбил. Мухамад губи съзнание, но след като се съвзема, си спомня много ясно за преживяния ужас. 

На борда на самолета е имало 99 пътници и 8 души екипаж. Очевидци на земята разказват, че са излезли от домовете си, след като чули силен трясък и видели облаци гъст черен дим се издигат в небето. Много къщи са разрушени. 

Спасители са извадили живи хора изпод руините. Преди инцидента пилотът на самолета е съобщил, че има технически проблеми и двата двигателя са отказали. 

Катастрофата става седмица след като пакистанските власти разрешиха подновяването на вътрешните полети. В продължение на два месеца те бяха спрени заради пандемията Ковид-19.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК