Най-малко 38 души са загинали при авиокатастрофата в Пакистан

Пилотът е докладвал за проблеми с двигателя преди инцидента

22.05.2020 | 22:13 Редактор: Наталия Тотева

Най-малко 38 души са загинали след като пътнически самолет на пакистанските авиолинии се разби в района на град Карачи. На борда му е имало 99 пътници и 8 души екипаж. Най-малко двама от тях са оцелели.

Еърбъс A320 на пакистанските авиолинии изпълнява полет от Лахор за Карачи. Машината губи връзка с радарите малко след 14:30 ч. местно време. Разбива се на няколко километра от летището, на което е трябвало да кацне, като пада в жилищен район.

Очевидци разказват, че са напуснали от домовете си, след като чуват силен трясък и виждат облаци от гъст черен дим да се издигат в небето. Започнали са да бягат ужасени.

Съобщава се за пострадали хора и разрушени къщи в квартала. А спасителни екипи започват да претърсват развалините. От там те изваждат бебе, чието семейство се предполага е живяло в една от сградите, върху които пада самолетът. Изпод руините са извадени и други деца.

Пилотът на самолета е съобщил преди инцидента, че има технически проблеми, като и двата двигателя са отказали. Катастрофата става седмица след като пакистанските власти разрешиха подновяването на вътрешните полети. 

В продължение на 2 месеца те бяха спрени заради пандемията Ковид-19. Последната голяма самолетна катастрофа в Пакистан беше през декември 2016 г., когато пътнически самолет на същата авиокомпания падна в северен планински район и загинаха 47 души.

 Вижте още в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК